Kunstwerk in opdracht

Zou je een kunstwerk in huis willen hangen dat perfect bij jou past? Ik kan jou helpen om jouw persoonlijke visie op papier te zetten. Zo hang je jouw unieke kunstwerk dat je samen met een kunstenaar bedacht hebt bij jou in huis om generaties lang van te genieten.

Kunst is persoonlijk

Jouw persoonlijke smaak en ervaringen zorgen ervoor dat je misschien al tijden iets aan de muur zou willen hangen. Alleen zelf kun je dat misschien niet maken. Ben je onder de indruk van mijn stijl en zou je graag een werk van mij willen, maar wel met de thema’s die voor jou belangrijk zijn? Met een kunstwerk dat jij persoonlijk door mij laat maken, heb je een unieke ervaring.

Samen co-creëren we een beeld dat voor jou waardevol en belangrijk is. Je bent betrokken bij het maakproces en ziet het kunstproces stap voor stap. Zo hang jij straks een uniek kunstwerk aan je muur waar iets van jezelf in zit.

Zo werkt het:

1 Deel je idee

Is er een landschap waar je een persoonlijke ervaring mee hebt? Of zijn er bepaalde thema’s die vaak terugkomen in je leven (of die je vaker zou willen zien)? Je mag ook foto’s meegeven als je iets specifieks in je hoofd hebt, bijvoorbeeld een bijzonder vakantiemoment.

2 Volg het proces

Ik ga voor jou aan de slag en zal afhankelijk van de drukte en het formaat binnen ongeveer 4 weken je kunstwerk voltooien. Je krijgt de schetsen te zien zodat je nog iets kunt aanpassen en dan mag je het loslaten. Ik zal je foto’s en soms video’s sturen van het proces zodat je het kunstwerk van begin tot eind beleeft.

3 Lijst je kunstwerk in

Na een atelierbezoek neem je het kunstwerk veilig mee naar huis. Lijst je kunstwerk in zoals jij dat wilt en geef hem een mooi plek. Niemand zal hetzelfde kunstwerk in huis hebben: dit is jouw persoonlijke en unieke kunstwerk.

“I found I could say things with color and shapes that I couldn’t say any other way – things I had no words for.”

Georgia O’Keeffe

Een paar voorbeelden

Alleen jij weet precies wat je graag aan de muur zou willen. Ter inspiratie kun je hier een paar werken zien die ik in opdracht heb gemaakt.

Hoeveel kost het?

€ 395 (als kleine ondernemer bereken ik geen BTW)

Voor dit bedrag nemen we de tijd om samen na te denken over het beeld, maak ik schetsen en composities, check ik bij jou of ik de goede weg ga, en vervolgens besteed ik veel tijd en aandacht in het maken van het kunstwerk. Je krijgt video- en foto-updates van het maakproces. Formaat: 30 x 40 cm

Andere wensen?

Zou je groter, kleiner of iets anders willen? Cover art voor je eerste Spotify-album? Een set prints om aan je hele familie te kunnen uitdelen? Een workshop hoe je zélf met softpastels om leert gaan?

Ik ben heel benieuwd naar je ideeën en vaak kan ik je helpen, óf je helpen bij het vinden van een kunstenaar die expert is. Je kunt altijd vrijblijvend naar prijs en werkwijze vragen. Ik help je graag!

Een persoonlijk kunstwerk is ook een prachtig cadeau

Hoe mooi zou het zijn als je een gepersonaliseerd kunstwerk cadeau kunt doen voor een bijzondere gelegenheid? Een bruiloft, een promotie, een nieuw huis, een kindje?

Heb je nog vragen? Laat het me weten, dan neem ik contact met je op en kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.

  Als kunstenaar is het mijn droom om de wereld een beetje mooier te maken door mooie dingen te maken. Een mooi kunstwerk kan me ontroeren en keer op keer merk ik dat kunstwerken iets met mensen doen. Niet alleen om de kwaliteit van het kunstwerk, maar juist omdat kunst ook gaat om dingen die niet tastbaar zijn: geduld, aandacht, troost, een vriendelijke glimlach. In 2015 veranderde mijn leven volledig toen ik in Parijs woonde en mijn leven op zijn kop kwam te staan. Klik hier om mijn verhaal te lezen.

  Veelgestelde vragen

  Hoe kan ik mijn kunstwerk het best inlijsten?

  Ik maak gebruik van softpastels: dat zijn hele fijne krijtjes die voornamelijk pigmentpoeder zijn. Dat maakt de kleuren heel helder. Het is altijd mogelijk dat er wat pastel loskomt als je het kunstwerk verplaatst. Ik raad je aan het kunstwerk aan de zijkanten vast te houden waar geen kleur zit. Het handigst is om je kunstwerk achter glas in te lijsten zodat de pastels goed op hun plek blijven zitten.

  Het papier dat ik gebruik heet pastelmat en is erg stevig en duurzaam.

  Je kunt het kunstwerk professioneel laten inlijsten bij een plaatselijke lijstenmaker (die vind je vaak bij winkels waar ze professionele kunstbenodigdheden verkopen, maar Google is hierin ook je vriend. Er zijn meer lijstenmakers dan je denkt!). Ook is het mogelijk een grote wissellijst aan te schaffen waar het kunstwerk precies inpast, óf ga voor een grotere lijst zodat je een passe-partout om je kunstwerk heen kunt plaatsen.

  Voor tips kun je altijd contact met me opnemen.

  Hoe ontvang ik het kunstwerk?

  Je kunt het kunstwerk komen ophalen bij mijn atelier in Utrecht! In het verleden ben ik al twee kunstwerken kwijtgeraakt in de post, waardoor ik hem liever persoonlijk aan je overhandig. Bovendien kunnen we elkaar dan even ontmoeten, weten we zeker dat hij ongedeerd bij je thuis aankomt en het is altijd een mooi moment!

  Mocht je te ver weg wonen of tóch liever het kunstwerk per post ontvangen, dan verstuur ik binnen Nederland het kunstwerk zo verzekerd en aangetekend mogelijk via PostNL met Track & Trace. Dan reken ik de verzendkosten erbij, dat zal vanaf € 21,10 zijn. Ik zal je van tevoren vragen wat je fijn vindt.

  Woon je in het buitenland? Dan overleggen we wat de beste optie is.

  Hoe hang je je kunstwerk op en zorg je er goed voor?

  Goede tips over een warm welkom voor je kunstwerk:

  • Probeer je kunstwerk niet in de volle zon te hangen om verbleken en vergelen zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Wist je dat je schilderdoeken en andere kunstwerken professioneel kunt laten inlijsten bij je plaatselijke lijstenmaker? (in Utrecht bijvoorbeeld bij Swaak)
  • Hoe hang je je schilderij recht op? Ik vond deze blog met slimme tips over het ophangen van je kunstwerk (klik voor de link). Als iemand het zo goed heeft uitgelegd, hoef ik daar weinig aan toe te voegen 🙂
  • Foto’s maken! Ik word er altijd heel blij van om te zien hoe een van mijn kunstwerken bij iemand thuis een plekje vindt. Dus maak foto’s en stuur ze naar me, of deel het op instagram (en tag me! @anouschkavanwettum).