Zelf creatief aan de slag?
Van € 49,99 nu voor maar € 19,99 : cursus creativiteit!
Als eerste op de hoogte?

Search

Kunstwerk in opdracht
  -  Kunstwerk in opdracht

Zou je een kunstwerk in huis willen hangen dat perfect bij jou past? Ik kan jou helpen om jouw persoonlijke visie op papier te zetten. Zo hang je jouw unieke kunstwerk dat je samen met een kunstenaar bedacht hebt bij jou in huis om generaties lang van te genieten.

Kunst is persoonlijk

Jouw persoonlijke smaak en ervaringen zorgen ervoor dat je misschien al tijden iets aan de muur zou willen hangen. Alleen zelf kun je dat misschien niet maken. Ben je onder de indruk van mijn stijl en zou je graag een werk van mij willen, maar wel met de thema’s die voor jou belangrijk zijn? Met een kunstwerk dat jij persoonlijk door mij laat maken, heb je een unieke ervaring.

Samen co-creëren we een beeld dat voor jou waardevol en belangrijk is. Je bent betrokken bij het maakproces en ziet het kunstproces stap voor stap. Zo hang jij straks een uniek kunstwerk aan je muur waar iets van jezelf in zit.

Zo werkt het:

1 Kies een thema

Is er een landschap waar je een persoonlijke ervaring mee hebt? Of zijn er bepaalde thema’s die vaak terugkomen in je leven (of die je vaker zou willen zien)? Je mag ook foto’s meegeven als je iets specifieks in je hoofd hebt, bijvoorbeeld een bijzonder vakantiemoment.

2 Volg het proces

Ik ga voor jou aan de slag en zal afhankelijk van de drukte en het formaat binnen ongeveer 4 weken je kunstwerk voltooien. Je krijgt de schetsen te zien zodat je nog iets kunt aanpassen en dan mag je het loslaten. Ik zal je foto’s en soms video’s sturen van het proces zodat je het kunstwerk van begin tot eind beleeft.

3 Lijst je kunstwerk in

Na een atelierbezoek neem je het kunstwerk veilig mee naar huis. Lijst je kunstwerk in zoals jij dat wilt en geef hem een mooi plek. Niemand zal hetzelfde kunstwerk in huis hebben: dit is jouw persoonlijke en unieke kunstwerk..

“I found I could say things with color and shapes that I couldn’t say any other way – things I had no words for.” – Georgia O’Keeffe

Een paar voorbeelden

Alleen jij weet precies wat je graag aan de muur zou willen. Ter inspiratie kun je hier een paar werken zien die ik in opdracht heb gemaakt.

Hoeveel kost het?

30 x 40 cm

Standaard

Softpastels op speciaal softpastel papier, 360 gsm

€ 400

50 x 70 cm

Eye-catcher

softpastels op stevig papier, 360 gsm

€ 1.200

70 x 100 cm

King size

softpastels op speciaal stevig papier, 360 gsm

€ 2.400

Andere wensen?

Zou je groter, kleiner of iets anders willen? Cover art voor je eerste Spotify-album? Een set prints om aan je hele familie te kunnen uitdelen? Een workshop hoe je zélf met softpastels om leert gaan?

Ik ben heel benieuwd naar je ideeën en vaak kan ik je helpen, óf je helpen bij het vinden van een kunstenaar die expert is. Je kunt altijd vrijblijvend naar prijs en werkwijze vragen. Ik help je graag!

Hoe mooi zou het zijn als je een gepersonaliseerd kunstwerk cadeau kunt doen voor een bijzondere gelegenheid? Een bruiloft, een promotie, een nieuw huis, een kindje?

Heb je nog vragen? Laat het me weten, dan neem ik contact met je op en kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.

  Ik ontdekte de Power Lady op Instagram en was meteen verkocht. De kracht en energie die het kunstwerk uitstraalde door het gebruik van kleuren en materiaal bleven mij bij. Ik stuurde een berichtje en mocht gelijk langskomen om hem te komen bewonderen. Eenmaal in het echt was hij nog mooier en kon je ook goed de kwaliteit van het materiaal en de streken van de kunstenaar zien. Iets wat ik heel belangrijk vind, de authenticiteit én persoonlijke touch.

  Jessie kocht de Power Lady

  Ik heb Anouschka gevraagd of zij de cover art van mijn debuut single wilde maken. Ik ben ontzettend blij met het resultaat. Zij heeft mij gevraagd of ze de muziek mocht horen en is aan de hand daarvan aan de slag gegaan. Dit zie je ook terug in het kunstwerk. Er is duidelijk goed geluisterd naar de muziek en het verhaal dat de muziek wilde vertellen.

  Steven liet artwork voor zijn debuutalbum maken

  We hebben bij Anouschka een 'hop' besteld voor onze dochter. Hij is heel mooi geworden. Heel natuurgetrouw met een kleuraccent dat zo typisch is voor haar werk. De communicatie was heel prettig: Anouschka luisterde goed naar onze wensen en heeft dat op een heel creatieve en authentieke manier uitgewerkt.

  Mattanja liet de Hop maken

  Ik heb een super goede ervaring gehad met mijn aankoop. Het is mijn eerste originele schilderij, en ik had niet gepland om hem te kopen. Maar ik voelde dat ik deel was van het proces van start tot begin, en toen ik de finished product zag was ik verliefd. Toen ik het schilderij in handen had, was het nog duidelijker dat het van top KWALiteit is.

  Gry kocht De kwal

  Al een langere periode wilde ik graag wat bij Anouschka kopen. Haar werk betovert mij elke keer weer. Vervolgens zag ik twee kleine landschappen voorbij komen, gouache op papier. De details waren zo onwijs mooi. Het leek me perfect als cadeautje. De communicatie verliep heel soepel. Anosuchka heeft me zelfs geholpen een mooie passe-partout te maken.

  Naomi kocht Het kleine landschap

  Ik volg Anouschka op Insta en zag opeens ‘De blauwe zwemmer’ voorbijkomen. Het raakte mij onmiddellijk! De eenvoud, de kleur blauw en voor mij is het zo’n troostend beeld dat ik het direct wilde hebben. Voordat ik het wist was het in huis, ingelijst en al, het staat nu op mijn werkkamer/bureau te shinen, ik mis zelf het zwemmen door deze C-tijd, dit werkje troost mij, een cadeautje.

  José kocht De blauwe zwemmer

  Anouschka is a very dedicated and talented artist. She takes time to get to know her client's wishes and the (in my case) animal that she is painting. These personal touches, which include a discussion on colour palette, positioning, and character, and regular updates for feedback were extremely professional and pleasant. The end result was a hit! I would highly recommend Anouschka and her work.

  Claire Belios liet Tia maken

  Hoe kan ik mijn kunstwerk het best inlijsten?

  Ik maak gebruik van softpastels: dat zijn hele fijne krijtjes die voornamelijk pigmentpoeder zijn. Dat maakt de kleuren heel helder. Het is altijd mogelijk dat er wat pastel loskomt als je het kunstwerk verplaatst. Ik raad je aan het kunstwerk aan de zijkanten vast te houden waar geen kleur zit. Het handigst is om je kunstwerk achter glas in te lijsten zodat de pastels goed op hun plek blijven zitten.

  Het papier dat ik gebruik heet pastelmat en is erg stevig en duurzaam.

  Je kunt het kunstwerk professioneel laten inlijsten bij een plaatselijke lijstenmaker (die vind je vaak bij winkels waar ze professionele kunstbenodigdheden verkopen, maar Google is hierin ook je vriend. Er zijn meer lijstenmakers dan je denkt!). Ook is het mogelijk een grote wissellijst aan te schaffen waar het kunstwerk precies inpast, óf ga voor een grotere lijst zodat je een passe-partout om je kunstwerk heen kunt plaatsen.

  Voor tips kun je altijd contact met me opnemen.

  Hoe ontvang ik het kunstwerk?

  Je kunt het kunstwerk komen ophalen bij mijn atelier in Utrecht! In het verleden ben ik al twee kunstwerken kwijtgeraakt in de post, waardoor ik hem liever persoonlijk aan je overhandig. Bovendien kunnen we elkaar dan even ontmoeten, weten we zeker dat hij ongedeerd bij je thuis aankomt en het is altijd een mooi moment!

  Mocht je te ver weg wonen of tóch liever het kunstwerk per post ontvangen, dan verstuur ik binnen Nederland het kunstwerk zo verzekerd en aangetekend mogelijk via PostNL met Track & Trace. Dan reken ik de verzendkosten erbij, dat zal vanaf € 21,10 zijn. Ik zal je van tevoren vragen wat je fijn vindt.

  Woon je in het buitenland? Dan overleggen we wat de beste optie is.

  Hoe hang je je kunstwerk op en zorg je er goed voor?

  Goede tips over een warm welkom voor je kunstwerk:

  • Probeer je kunstwerk niet in de volle zon te hangen om verbleken en vergelen zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Wist je dat je schilderdoeken en andere kunstwerken professioneel kunt laten inlijsten bij je plaatselijke lijstenmaker? (in Utrecht bijvoorbeeld bij Swaak)
  • Hoe hang je je schilderij recht op? Ik vond deze blog met slimme tips over het ophangen van je kunstwerk (klik voor de link). Als iemand het zo goed heeft uitgelegd, hoef ik daar weinig aan toe te voegen 🙂
  • Foto’s maken! Ik word er altijd heel blij van om te zien hoe een van mijn kunstwerken bij iemand thuis een plekje vindt. Dus maak foto’s en stuur ze naar me, of deel het op instagram (en tag me! @anouschkavanwettum).