Kunstwerk in opdracht

Zou je graag een kunstwerk laten maken in opdracht? Neem dan contact op.

Op deze pagina vind je voorbeelden van werken die ik in opdracht maakte en extra informatie over hoe het werkt.

Met een kunstwerk dat jij persoonlijk laat maken, heb je een unieke ervaring.

Wanneer je een kunstwerk in opdracht laat maken, zit er ook iets van jou in het schilderij. Je bent betrokken bij het maakproces en krijgt tussendoor te zien hoe ver het werk al is. Ideaal om je interieur af te maken, of als bijzonder cadeau voor iemand om wie je veel geeft.

Zo werkt het:

1 Deel je idee

Heb je bijzondere herinneringen aan een bepaalde plek, zou je graag een portret willen of heb je misschien al een eigen schets?

2 Volg het proces

Ik ga aan de slag en het kunstwerk is binnen ongeveer 4 weken af. Je denkt mee bij de eerste schets, en krijgt vervolgens foto’s van het proces zodat je het kunstwerk van begin tot eind beleeft.

3 Kunst in huis

Je haalt het kunstwerk op bij mijn atelier te Utrecht. Lijst je kunstwerk in zoals jij dat wilt. Of je het cadeau doet of aan je eigen muur hangt: dit is jouw persoonlijke en unieke kunstwerk.

Hoeveel kost het?

Prijs is afhankelijk van formaat, materiaal en jouw wensen. Van tevoren overleggen we wat het best bij je past, dan krijg je een offerte.

Om je een idee te geven waar je aan kunt denken, geef ik 3 voorbeelden:

 • softpastelschilderij van 30×40 cm: € 600
 • portrettekening in potlood of waterverf van 14,8 x 21 cm: € 400
 • Drieluik van kleine inkttekeningen (set van 3) van 7,6 x 10,5 cm: € 120

(als kleine ondernemer bereken ik geen BTW)

Een persoonlijk kunstwerk is ook een prachtig cadeau

Hoe mooi zou het zijn als je een gepersonaliseerd kunstwerk cadeau kunt doen voor een bijzondere gelegenheid? Een bruiloft, een promotie, een nieuw huis, een kindje?

Heb je nog vragen? Laat het me weten, dan neem ik contact met je op en kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.

  Als kunstenaar is het mijn droom om de wereld een beetje mooier te maken door mooie dingen te maken. Een mooi kunstwerk kan me ontroeren en keer op keer merk ik dat kunstwerken iets met mensen doen. Niet alleen om de kwaliteit van het kunstwerk, maar juist omdat kunst ook gaat om dingen die niet tastbaar zijn: geduld, aandacht, troost, een vriendelijke glimlach. Meer weten?

  Veelgestelde vragen

  Hoe kan ik mijn kunstwerk het best inlijsten?

  Ik maak gebruik van softpastels: dat zijn hele fijne krijtjes die voornamelijk pigmentpoeder zijn. Dat maakt de kleuren heel helder. Ik fixeer het werk zodat er zoveel mogelijk poeder aan het paper blijft kleven, maar het is altijd mogelijk dat er een klein beetje pastel loskomt als je het kunstwerk verplaatst. Ik raad je aan het kunstwerk aan de zijkanten vast te houden waar geen kleur zit. Het handigst is om je kunstwerk achter glas in te lijsten zodat de pastels goed op hun plek blijven zitten.

  Het papier dat ik gebruik heet pastelmat en is erg stevig en duurzaam.

  Je kunt het kunstwerk professioneel laten inlijsten bij een plaatselijke lijstenmaker (die vind je vaak bij winkels waar ze professionele kunstbenodigdheden verkopen, maar Google is hierin ook je vriend. Er zijn meer lijstenmakers dan je denkt!). Denk dan aan rond de € 140 om het goed te laten inlijsten met een passe-partout en ontspiegeld glas.

  Ook kun je ervoor kiezen om een lijst en een passe-partout zelf te bestellen.

  Voor tips kun je altijd contact met me opnemen.

  Hoe ontvang ik het kunstwerk?

  Je kunt het kunstwerk komen ophalen bij mijn atelier in Utrecht! Je ziet het kunstwerk dan in het echt en we kunnen elkaar dan even ontmoeten. Zo weten we zeker dat hij ongedeerd bij je thuis aankomt en het is altijd een mooi moment!

  Mocht je te ver weg wonen of tóch liever het kunstwerk per post ontvangen, dan verstuur ik binnen Nederland het kunstwerk zo verzekerd en aangetekend mogelijk via PostNL met Track & Trace. Dan reken ik de verzendkosten erbij, dat zal vanaf € 21,10 zijn. Ik zal je van tevoren vragen wat je fijn vindt.

  Woon je in het buitenland? Dan overleggen we wat de beste optie is.

  Hoe hang je je kunstwerk op en zorg je er goed voor?

  Goede tips over een warm welkom voor je kunstwerk:

  • Probeer je kunstwerk niet in de volle zon te hangen om verbleken en vergelen zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Wist je dat je schilderdoeken en andere kunstwerken professioneel kunt laten inlijsten bij je plaatselijke lijstenmaker? (in Utrecht bijvoorbeeld bij Swaak)
  • Hoe hang je je schilderij recht op? Ik vond deze blog met slimme tips over het ophangen van je kunstwerk (klik voor de link). Als iemand het zo goed heeft uitgelegd, hoef ik daar weinig aan toe te voegen 🙂
  • Foto’s maken! Ik word er altijd heel blij van om te zien hoe een van mijn kunstwerken bij iemand thuis een plekje vindt. Dus maak foto’s en stuur ze naar me, of deel het op instagram (en tag me! @anouschkavanwettum).