References

Nicole over de krachttekening:

Puur toevallig kwam ik met Anouschka’s kunst in ‘aanraking’ via Instagram. Toen ze met inkttekeningen begon – persoonlijke tekeningen op basis van een krachtwoord – vond ik dat zo’n mooi en bijzonder idee dat ik besloot ook drie tekeningen te laten maken. Ik koos voor het woord ‘overwinning’, waar voor mij veel betekenis achter schuilt. Anouschka is met dat ene woord aan de slag gegaan, en een paar dagen later waren de inkttekeningen al klaar. Ik was echt verrast door het resultaat: de tekeningen waren alle drie zo anders en toch ook alle drie op hun eigen manier juist zo treffend. Het is bijzonder hoe Anouschka dat voor elkaar heeft gekregen. Uiteindelijk heb ik er puur op gevoel één gekozen, en heb ik nu een prachtig en uniek kunstwerk in huis met een diep persoonlijke betekenis waar ik enorm blij mee ben.

Ik heb dit al met al echt beleefd als een ‘ervaring’: van het in spanning wachten tot ‘mijn’ kunstwerk klaar was tot aan het daadwerkelijk ontvangen van het super schattige pakketje (mét zeer gewaardeerd kleurendierkaartje) en het zien van de tekeningen in het echt (die in het echt dus nóg mooier bleken te zijn).

Daarnaast ook heel dankbaar voor de extra moeite die Anouschka heeft gestoken in het maken van foto’s zodat ik kon zien of mijn kunstwerkje goed samen ging met een ander kunstwerk van haar dat ik erg mooi vond. Zo fijn dat iemand met je meedenkt en dat voor je gevoel ook zelf nog eens leuk vindt om te doen!

Ik zou iedereen die nog twijfelt dan ook absoluut aanraden om ook te kiezen voor deze unieke ervaring!

Celine over de print ‘Into the Woods’:

“Al vaak zag ik mooie stukken voorbij komen. Maar toen ik ‘Into the Woods’ zag was ik meteen helemaal weg.

De print is zo mooi scherp, op een hele fijne papiersoort geprint en het kwam in een mooi pakketje (wat ook nog eens erg lekker rook). De print geeft echt een hele fijne energie.

Ik kon merken dat het pakketje met veel liefde en zorgvuldigheid was ingepakt. Ook met de kaartjes die erbij kwamen en een persoonlijk berichtje.”

Emma over de kaartenset:

“Ik ben zo blij met de kaarten die ik heb besteld! Ik raak op Instagram altijd zo geïnspireerd door je kunst en je stories over kunst maken, dus ik ben heel blij om het nu in huis te hebben! Ik was blij verrast met de kwaliteit: ze zijn echt mooi sterk en de print is zo scherp dat ik bijna verwachtte dat het echt waterverf papier was! Dankjewel voor de vlotte en goede service!”

Irith over het e-book Creatieve challenge:

“Ik heb geleerd om meer te durven ‘oefenen’ in plaats van direct al het mooiste kunstwerk neer te zetten. Ik ben ook minder teleurgesteld als mijn eerste versie niet is zoals ik had verwacht, omdat ik inzie dat dat juist bij het proces hoort. Daarbij heb je mij geholpen. Ik vond het heel leuk en informatief om te lezen (je kan goed schrijven!) en keek er elke keer weer naar uit. Daarnaast vond ik de opdrachten heel afwisselend, mijn creativiteit werd geprikkeld! Ik heb het er nog best wel vaak over, vooral met vriendinnen die van tekenen/schilderen houden.”

Margit over het portret van haar oma en moeder:

“Ik heb Anouschka begin dit jaar benaderd om voor en van mijn moeder een portret te maken. Hier kwam nogal wat bij kijken, want ik vond het belangrijk dat Anouschka wist waarom: mijn moeder was gediagnostiseerd met lymfklierkanker en met dit portret wilde ik haar een hart onder de riem steken. Anouschka ging niet alleen extreem respectvol om met persoonlijke details en historie, daarnaast was ze vrijwel direct vol ideeën. Haar enthousiasme, kunde en flexibiliteit maken haar zowel een bijzonder persoon als een bijzondere maker. Helemaal toen het originele kunstwerk kwijt raakte via de post was Anouschka zelf even verdrietig als wij, en bood ze meer dan een helpende hand. Uiteindelijk is mijn moeder alsnog verblijd met een prachtig portret, die haar inmiddels door haar laatste chemobehandeling heeft bijgestaan.”

Jessie over de Power lady:

“Ik ontdekte de Power Lady op Instagram en was meteen verkocht. De kracht en energie die het kunstwerk uitstraalde door het gebruik van kleuren en materiaal bleven mij bij. Ik stuurde een berichtje en mocht gelijk langskomen om hem te komen bewonderen. Eenmaal in het echt was hij nog mooier en kon je ook goed de kwaliteit van het materiaal en de streken van de kunstenaar zien. Iets wat ik heel belangrijk vind, de authenticiteit én persoonlijke touch. Ik waardeerde het zeer dat Anouschka direct de prijs communiceerde en gelijk de optie gaf om even langs te komen. Zo kon ik er goed over nadenken en had ik ook nog de optie om te kunnen kiezen tussen print en origineel. Ze heeft het kunstwerk netjes ingepakt zodat ik hem goed kon vervoeren en hij heeft thuis een mooie krachtige plek gekregen.”

Innerlijk vuur, lady of fire

Steven over cover artwork voor zijn debuut single:

“Ik heb Anouschka gevraagd of zij de cover art van mijn debuut single wilde maken. Ik ben ontzettend blij met het resultaat. Zij heeft mij gevraagd of ze de muziek mocht horen en is aan de hand daarvan aan de slag gegaan. Dit zie je ook terug in het kunstwerk. Er is duidelijk goed geluisterd naar de muziek en het verhaal dat de muziek wilde vertellen. Gedurende het proces heeft ze me ook meerdere malen om feedback gevraagd zodat ik als opdrachtgever nauw in contact kwam te staan met het proces. Al met al ben ik zeer tevreden en zou ik Anouschka voor dergelijke opdrachten direct aanbevelen.”

Albumcover voor Spotify

Mattanja over de Hop:

“We hebben bij Anouschka een ‘hop’ besteld voor onze dochter. Hij is heel mooi geworden. Heel natuurgetrouw met een kleuraccent dat zo typisch is voor haar werk. De communicatie was heel prettig: Anouschka luisterde goed naar onze wensen en heeft dat op een heel creatieve en authentieke manier uitgewerkt. Haar studie naar de vogel Hop en de verslagjes daarvan waren ook uiterst vermakelijk. De band met haar kunstwerk vind ik ook heel mooi. Er zit veel liefde in en dat straalt het ook uit.”

Hop (Hopoe) voor op de kinderkamer

Gry over De Kwal:

“Ik heb een super goede ervaring gehad met mijn aankoop. Het is mijn eerste originele schilderij, en ik had niet gepland om hem te kopen. Maar ik voelde dat ik deel was van het proces van start tot begin (Anouschka had ook ‘mijn’ cue gebruikt voor de kwal), en toen ik de finished product zag was ik verliefd. De rest van de praktische dingen verliepen ook vlot: Anouschka is goed in communiceren over het hele proces, en ik had altijd het gevoel dat ze volle controle had over de situatie. Ik was wel een beetje verbaasd over hoe makkelijk het was om alles via Instagram te regelen. Als je het me zou hebben gevraagd voordat ik de kwal had gekocht, zou ik zeggen dat IG mij een awkward en lastig platform lijkt voor communicatie etc. Maar het is heel goed gegaan, ook al krijg ik geen notificaties als ik een bericht heb op IG. Toen ik het schilderij in handen had, was het nog duidelijker dat het van top KWALiteit is.”

Kwal

Naomi over het kleine landschap:

“Al een langere periode wilde ik graag wat bij Anouschka kopen. Haar werk betovert mij elke keer weer. Vervolgens zag ik twee kleine landschappen voorbij komen, gouache op papier. De details waren zo onwijs mooi. Het leek me perfect als cadeautje. De communicatie verliep heel soepel. Anouschka denkt met je mee over inlijsten en een passe-partout. Ze heeft me zelfs geholpen een mooie passe-partout te maken. Super fijn! Ik kon het ophalen met mooi papier eromheen. De gehele ervaring was heel fijn en zeker voor herhaling vatbaar :-).”

José over De Blauwe Zwemmer:

“Anouschka ken ik al wat langer en ook ben ik bekend met haar passie en kunstenaarschap. Hulde. Ik volg haar op Insta en zag opeens ‘De blauwe zwemmer’ voorbijkomen. Het raakte mij onmiddellijk! De eenvoud, de kleur blauw en voor mij is het zo’n troostend beeld dat ik het direct wilde hebben. Voordat ik het wist was het in huis, ingelijst en al, het staat nu op mijn werkkamer/bureau te shinen, ik mis zelf het zwemmen door deze C-tijd, dit werkje troost mij, een cadeautje. José”

Claire Belios over Tia:

“Anouschka is a very dedicated and talented artist. She takes time to get to know her client’s wishes and the (in my case) animal that she is painting. These personal touches, which include a discussion on colour palette, positioning, and character, and regular updates for feedback were extremely professional and pleasant. The end result was a hit! I would highly recommend Anouschka and her work.”

Miriam over Rowdy – de familiehond:

“Anouschka heeft voor mij een kleurendierportret van mijn hond Rowdy gemaakt. Ik had haar kleurendieren op Instagram gezien en dacht meteen: dat wil ik ook! Inmiddels hangt hij alweer een paar weken boven zijn mand, en ik geniet er iedere keer zo van als ik er naar kijk! Wat vooral zo bijzonder is, is dat ze precies zijn blik heeft gevangen, die typische Labrador-blik… Op de tekening kijkt hij echt precies zoals in het echt. Rowdy is al op leeftijd en ik weet nu al dat het een hele dierbare herinnering aan hem zal zijn, als hij er over een tijdje niet meer is. Anouschka kwam met het idee van warme donkere kleuren als paars en groen, de kleuren van de hei waar we samen graag wandelen. Hierdoor is het eigenlijk nog persoonlijker geworden. Dat had ik van tevoren niet bedacht, maar het is wel een hele leuke extra. Het kunstwerk kwam prachtig ingelijst en zorgvuldig ingepakt thuis, uitpakken was een feestje! Kortom: het is écht een aanrader om van je lievelingsdier of je huisdier een kleurendier te laten maken door Anouschka!”

Rowdy getekend door Anouschka van Wettum

Tjeerd Olie over de Griekse landschildpad:

“Middels een leuk gesprek en slimme vragen wist Anouschka te achterhalen wat we wilden. Ze betrok ons echt in het maak-proces, waardoor je er voor je gevoel ‘samen’ aan werkt. Gelukkig zorgde zij voor het teken-talent Wij zijn erg blij met ons ‘lievelingsdier kleurrijk vereeuwigd op papier’!”

Inge Smink over Lady, de Mechselse herder:

“Ik was gelijk overtuigd om een kunstwerk te kopen, toen ik het zeepaardje als kleurendier op de foto zag op Anouschka’s Facebook. Toen zag ik ook dat ze een huisdier als kleurendier kon maken. Dat leek me een heel origineel idee! De communicatie is gewoon top. Kreeg al heel snel reactie op mijn Facebook-bericht. Daarna hebben we nog telefonisch contact gehad, om zo wat dingen te bespreken over het kunstwerk en vervolgens was het allemaal zo rond. Vond het ook erg leuk dat we een ansichtkaart kregen! Ik vond het kunstwerk erg netjes ingepakt, er kon op deze manier niks stuk aan gaan en ook leuk dat er al een cadeaupapiertje omheen zat. Ik vind de kwaliteit van het kunstwerk erg mooi. Je ziet dat er veel werk in is gestoken, er zijn veel verschillende kleuren gebruikt en ze lijkt echt heel erg op onze Lady! Mijn stiefmoeder voor wie het cadeau was, schildert zelf ook, maar ze heeft nog nooit een kleurendier gemaakt ;P En dit is ook erg leuk om naar te kijken!”

Lady getekend door Anouschka van Wettum

Nicole Wojcik over het kleurenvarken:

“Ik ben helemaal gelukkig met het prachtige kleurenvarken. En nog belangrijker, mijn vriendin Suus voor wie ik het kleurenvarken liet maken is dat ook! Anouschka heeft de schoonheid van het varken en het geluk dat ze uitstraalt precies weten te vangen in het prachtige kunstwerk. Het was fijn samenwerken, ideeën uitwisselen over gezonde gelukkige varkens, en ik werd in iedere stap van de creatie mee genomen. Heel fijn! Het varken lacht nu iedereen in de nieuwe woonkamer van mijn vriendin toe en ik kan me geen mooier en persoonlijker cadeau wensen. Echt een dikke aanrader!”

Varken voor afgestudeerde

Lydia over de kiwivogel:

“Ik heb contact gezocht met Anouschka omdat ik op zoek was naar een origineel, tijdloos cadeau voor mijn vader. Het was ontzettend leuk om zelf met een idee te komen en om die vervolgens uit te laten werken door de kunstenaar zelf. Het eindresultaat (een kiwivogel in de stijl van een kleurendier) was nog leuker dan ik van te voren voor ogen had. Erg blij met de samenwerking! Er is duidelijke communicatie over wat je als klant voor ogen hebt en wat zij zelf als mogelijkheden ziet.”

Kelly Peterbroers over de olifant:

“Mijn liefde en bewondering voor olifanten bestaat al heel lang, dus een persoonlijke tekening en de gebruikte kleuren gebaseerd op de verhalen die we deelden, maken het kunstwerk extra bijzonder. Anouschka is betrokken en luistert graag naar eigen ideeën en inbreng, waardoor ik een kunstwerk heb gekregen dat echt bij mij past! Ik zou Anouschka aanraden aan iedereen die op zoek is naar een persoonlijk cadeau voor een vriend(in) of familielid, of juist om jezelf een cadeau te doen!”

Kleurenolifant door Anouschka van Wettum

Samuel Ie over de uil:

“Ik ben superblij met de tekening! De uil hangt mooi op mijn kamer aan de muur. Voor mij betekent de uil in eerste instantie wijsheid en rust. Daarnaast is een uil ook in de nacht actief, daarin herken ik mezelf. Ook staat de uil voor mij voor het begin van avontuur (verwijzing naar de videogame The Legend of Zelda, Orcarina of Time). En bovenal is het een majestueuze vogel. Ik ben ook erg benieuwd hoe het je nu als kunstenaar vergaat. Ik vind het vooral leuk om te zien hoe je je eigen stijl ontwikkelt.”

Cathalijne over Capaneus, de mythische held:

“Ik heb natuurlijk al heel wat werk van Anouschka gezien gedurende de jaren, maar recent wat minder. Toen ik haar site zag, was ik heel erg onder de indruk, Anouschka is echt wel heel goed, dus ik had er groot vertrouwen in dat het zou worden zoals ik graag wilde.”

Leobart van den Ham over de Schotse Hooglander:

“Anouschka reageert snel, houdt de opdrachtgever goed op de hoogte. Keuze is omdat ik van kleur houd en het je ook gewoon gun als starter!”